Δεν αλλάζουν τα πλάνα NCH Capital για επενδύσεις


Πηγή: stockwatch.com.cy

Ζυγίζοντας τα νέα δεδομένα στη διεθνή σκακιέρα ο όμιλος NCH Capital Inc., ο οποίος προγραμματίζει τέσσερεις τουριστικές και οικιστικές επενδύσεις στην επαρχία Λάρνακας, θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του, δήλωσε ο CEO Ανδρέας Σάντης.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, ο κ. Σάντης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης των πλάνων της εταιρείας ή ακύρωσης των τεσσάρων projects που βρίσκονται στα σκαριά διευκρινίζοντας ότι «για την ώρα αξιολογούμε τα νέα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα και αναλόγως των εξελίξεων θα πράξουμε».

Τόνισε ότι «ειδικά μας απασχολούν οι συνέπειες του πολέμου και οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικονομία, όχι μόνο στο επίπεδο της αύξησης των κόστων κατασκευής αλλά και της αύξησης του πληθωρισμού που πλήττει την ικανότητα των πολιτών να επενδύσουν. Αξιολογούμε τα δεδομένα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε διεθνές επίπεδο και τις πηγές από τις οποίες αναμέναμε ότι θα αντλούσαμε αγοραστές των διαμερισμάτων και γενικά των ακινήτων που θα αναγείρουμε».

Επεσήμανε ότι «εκτιμούμε την κατάσταση σε ένα ορίζοντα πέντε χρόνων όπου θα έχουμε ήδη σε εξέλιξη κάποια από τα έργα μας. Στο μεταξύ θα προωθούμε τη διαδικασία για εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών ευελπιστώντας ότι μέχρι την έκδοση τους θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στο διεθνές σκηνικό».

Σε πρώτη φάση είπε ότι προωθείται το boutique hotel 60 δωματίων στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στο κέντρο της πόλης.

«Ήδη έχουμε εξασφαλίσει τις άδειες και ετοιμαζόμαστε να βγούμε σε προσφορές, ενώ αναμένουμε ότι εντός του τρέχοντος έτους να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα».

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα είναι το πρώτο στο είδος του που θα έχει ενσωματώσει λειτουργικές και κατασκευαστικές πρόνοιες για διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών του ξενοδοχείου από τυχόν μεταδοτικές ασθένειες, επεσήμανε.

Το δεύτερο στη σειρά έργο το οποίο θα προωθήσει η εταιρεία εν ευθέτω χρόνω, είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο resort στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας, το οποίο θα αποτελείται από 107 διαμερίσματα και 10 επαύλεις.

Το έργο θα ανεγερθεί σε συνεργασία με τον πολωνικών συμφερόντων οργανισμό Supernova Group, που εκπροσωπείται στην Κύπρο από την Edge Developments.

Το τρίτο στη σειρά έργο που προγραμματίζει η εταιρεία είναι το τουριστικό συγκρότημα που θα ανεγερθεί εκεί όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο Beau Rivage, που έχει ήδη κατεδαφιστεί. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 120 δωμάτια και 80 διαμερίσματα.

Το τέταρτο έργο στη σειρά είναι η οικιστική ανάπτυξη TROY, επίσης στην παραλιακή περιοχή της Πύλας. Η οικιστική ανάπτυξη η οποία θα αποτελείται από 280 διαμερίσματα, θα λειτουργεί ως resort με spa, wellness center, πισίνα και μικρό εμπορικό κτίριο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του συγκροτήματος. Θα είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στη Λάρνακα.Κύριες Ειδήσεις

Translate »