Breaking News

Make it happen: Ο Δήμος Λάρνακας και Οργανισμός Νεολαίας σας περιμένουν στο νέο Youth Makerspace


Αν είστε νέοι με ανήσυχο πνεύμα, ανακαλύψτε τώρα τις δημιουργικές σας δυνατότητες και αποκτήστε πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία


Βρείτε υποστήριξη για νέες και εναλλακτικές πορείες επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάντε πραγματικά μια σωστή αρχή.

Μην διαβάζετε απορημένοι… έχετε τώρα αυτή τη δυνατότητα στο νέο Youth Makerspace, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και φιλοξενείται σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λάρνακας. Ο στόχος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου εξάλλου, είναι ο ίδιος με το δικό σας. Να σας βοηθήσει ώστε να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας αλλά και να προωθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημιουργικότητά σας.

Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Η λειτουργία του Youth Makerspace βασίζεται σε 3 πυλώνες: Εξοπλισμός – Εκπαίδευση – Κοινότητα.

Οι νέοι Makers θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας όπως 3D εκτυπωτές και σαρωτές, ηλεκτρονικά όπως Arduino, Raspberry pi, αισθητήρες κ.α., Drones, εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας (VR)Ρομπότ, αλλά και πιο «παραδοσιακά» εργαλεία όπως σφυριά, κολλητήρια, κατσαβίδια, πάγκους εργασίας κ.α.

Επιπλέον υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση μιας έμπειρης ομάδας επαγγελματικών και ακαδημαϊκών, θα προσφέρονται εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια χρήσης του εξοπλισμού αλλά και ανάπτυξης και καλλιέργειες χρήσιμων δεξιοτήτων δημιουργικότητας, ομαδικής εργασίας, επιχειρηματικότητας, παρουσίασης κ.α. Αυτά, μαζί με άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπως διαγωνισμοί, εκθέσεις, παρουσιάσεις που θα γίνονται στο χώρο σε συνεργασία και με άλλους φορείς, θα παράξουν μια δραστήρια, παραγωγική και δημιουργική κοινότητα που θα μπορέσει να κάνει μικρά θαύματα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κουλτούρας φαντασίας, δημιουργικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανάληψης ρίσκου με οφέλη για όλη την κοινωνία όχι μόνο της Λάρνακας αλλά και ευρύτερα.

Το Youth Makerspace είναι το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο και οργανώνεται με βάση πρότυπα αντίστοιχων κέντρων που λειτουργούν στο εξωτερικό και έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν έργο, το οποίο έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα του επιχειρείν.

Οι νέοι θα ανακαλύψουν μέσω του πρωτοποριακού αυτού χώρου ένα νέο εντελώς σύγχρονο κόσμο. Που για τους μεγαλύτερους φαντάζει ίσως ως δυσπρόσιτος και πολύπλοκος, αλλά που για τους ίδιους είναι μια τεράστια ευκαιρία και επένδυση για το μέλλον τους.

Ο ΟΝΕΚ, ακολουθώντας μια φιλοσοφία συνέργειας μεταξύ εκπαίδευσης και τεχνολογίας, στοχεύει στην καινοτομία και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, μέσα από τις αρχές της Εθνικής Στρατηγικής που μόλις πρόσφατα έχει θέσει. Το Youth Makerspaceθα εδραιωθεί σύντομα ως ένας πολυ-χώρος καταλύτης στον τομέα του. Ένας χώρος που θα εμπνέει τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών, εμπειρογνωμόνων αλλά και των νέων με περιορισμένη ή  μηδαμινή εμπειρία αλλά με θέληση για μάθηση και δημιουργία. Το μέλλον βρίσκει το Makerspace αρωγό της ανοικτής πρόσβασης σε τεχνολογίες, παρέχοντας πληροφορίες σε χώρους κατάλληλους για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ‘hands-on’ εργαστηρίων με στόχο την εμπειρική γνώση.

Το Youth Makerspace βρίσκεται στα αρχικά στάδια λειτουργίας του με τα εγκαίνια του να έχουν οριστεί για τις 10 Μαρτίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77772757.

Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 1, 6030 Λάρνακα
Πληροφορίες: 24201777 ή 77772757
Email: makerspacelarnaka@onek.org.cyΚύριες Ειδήσεις

Translate »