Στον πάγο μεγάλα έργα στη Λάρνακα – Eπιστολές ΑΚΕΛ στον Υπουργό Εσωτερικών


Άμεση αναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου ζητούν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ

Τεράστια προβλήματα στην αδειοδότηση μεγάλων αναπτύξεων στην πόλη της Λάρνακας έχει δημιουργήσει η ακύρωση του Τοπικού Σχεδίου από το δικαστήριο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρότζεκτ Larnaka Tower, αφού η πολυδιαφημισμένη μεικτή ανάπτυξη στις Φοινικούδες βρισκόταν στο τελικό στάδιο έκδοσης πολεοδομικής άδειας, αλλά πλέον έχει τοποθετηθεί στην αναμονή.

 

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές άλλες αιτήσεις για μεγάλα συγκροτήματα διαμερισμάτων, καταστημάτων και γραφείων που εκκρεμούν, αλλά δεν μπορούν πλέον νομικά να εγκριθούν. Ουσιαστικά όλες οι αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα δεν μπορούν να εγκριθούν, κάτι που μεταφράζεται σε καθυστέρηση στα αντίστοιχα έργα. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει δώσει προφορικά διαβεβαιώσεις ότι το Σχέδιο θα αναδημοσιευτεί εντός τριμήνου, ωστόσο στον Δήμο Λάρνακας υπάρχει μεγάλη ανησυχία με δεδομένο και το προηγούμενο με την Πάφο στην οποία, μετά την ακύρωση του Τοπικού Σχεδίου, ο δήμος βρίσκεται ήδη στην αναμονή για 4 μήνες για αναδημοσίευση.

Οι δύο βουλευτές Λάρνακας του ΑΚΕΛ απέστειλαν εσπευσμένα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών εκφράζοντας ανησυχία και ζητώντας την άμεση αναδημοσίευση του Σχεδίου. Οι Ευανθία Σάββα και Ανδρέας Πασιουρτίδης καλούν τον Κωνσταντίνο Πετρίδη όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αδειοδότηση των έργων που εκκρεμούν και να μην παρουσιαστεί στασιμότητα στην ανάπτυξη της πόλης. «Ζητούμε άμεσα την αναδημοσίευση του σχεδίου για να μπορέσει να συνεχίσει ομαλά η διαδικασία αδειοδοτήσεων», τονίζουν στον ΥΠΕΣ οι βουλευτές.Κύριες Ειδήσεις

Translate »