Νέα αναβολή – 29 Ιουλίου ανοίγει το Metropolis Mall στη Λάρνακα


Πηγή: brief.com.cy

 

Τι θα περιλαμβάνει – Τα καταστήματα και οι χώροι εστίασης που έκλεισαν θέση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Νέα παράταση παίρνει τελικά το άνοιγμα του Metropolis Mall, του πρώτου εμπορικού κέντρου στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Brief, η Διεύθυνση του Metropolis Mall ενημέρωσε τους συνεργάτες της και τους ενοικιαστές καταστημάτων και χώρων εστίασης, ότι το Mall θα ανοίξει τελικά στις 29 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτή.

φ

Βασικός λόγος είναι η πανδημία, τα μέτρα περιορισμού και η αβεβαιότητα που υπάρχει και θέλουν να δοθεί χρόνός για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να βελτιωθούν τα πράγματα γενικότερα για να ξεκινήσει με την καλύτερη δυνατή δυναμική την λειτουργία του το εμπορικό κέντρο. 

Η εταιρεία ενημερώνει ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από συζητήσεις με τους συνεργάτες στο εμπορικό κέντρο και υπήρξε σύμπνοια για να καθυστερήσει ακόμα λίγο το Mall να ανοίξει τις πύλες του για να αποφύγει όσο το δυνατό περιορισμούς και προβλήματα με την πανδημία.

φ

Τα καταστήματα και οι χώροι εστίασης, ενημερώνονται από την Διεύθυνση ότι το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα κατασκευαστικά έργα και διαμορφώσεις χώρων εντός του εμπορικού κέντρου. Τονίζεται στην ενημέρωση ότι μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για οποιαδήποτε έργα εντός του Mall.

φ

Τα έργα πάντως είναι προχωρημένα τόσο εντός όσο και εκτός του εμπορικού κέντρου. Ήδη έγιναν και σχεδόν όλα τα οδικά έργα που ανέλαβε η εταιρεία με την κατασκευή νέων δρόμων και 2 νέων κυκλικών κόμβων στις 2 πλευρές του εμπορικού κέντρου.

Δείτε σχετικό χάρτη με την τοποθεσία του Mall που βρίσκεται κοντά στο ΓΣΖ, πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας. 

ΧΑΡ

Αρκετές αναβολές λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός ανέτρεψε αρκετές φορές τα σχέδια για την λειτουργία του Metropolis Mall αφού ο αρχικός στόχος ήταν να προλάβει το Black Friday και τα Χριστούγεννα του 2020. Η πανδημία και οι περιορισμοί ανέτρεψαν το πλάνο και τέθηκαν νέα χρονοδιάγραμματα αρχικά τον Φεβρουάριο και αργότερα τον Μάιο του 2021 που πάλι όμως τα σχέδια πήραν αναβολή. Όπως προαναφέραμε η νέα ημερομηνία είναι η η 29η Ιουλίου και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι και η τελική.

7

Τι θα περιλαμβάνει το Mall

Θα διαθέτει 135 καταστήματα καθώς επίσης και σινεμά, 6 εστιατόρια, 8 fast food και 3 καφετέριες. Το food corner θα έχει και βεράντες και εξωτερικά θα υπάρχουν χώροι πρασίνου. Θα διαθέτει επίσης παχνιδότοπο, πάρκο για παιδιά και ποδηλατόδρομο.

Το Metropolis Mall ανήκει στον νοτιοαφρικάνικο Όμιλο Acsion . Ιδρυτής του ομίλου είναι ο ελληνικής καταγωγής Κυριάκος Αναστασιάδης. Ο όμιλος εξειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης εμπορικών κέντρων αφού στη Νότιο Αφρική διαθέτει άλλα εννέα. Επενδύει για πρώτη φορά στην Κύπρο και το κόστος κατασκευής του Metropolis Mall θα ανέλθει περίπου στα 80-90 εκατομμύρια ευρώ.

6

Τα κλειστά brands

Έχουν ήδη κλείσει εδώ και καιρό τα deals με τις Υπεραγορές Άλφα Μέγα όπου θα αναλάβουν την υπεραγορά του Mall. Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχει συμφωνία και με την εταιρεία Mallouppas & Papacostas για τα καταστήματα Mango, Stradivarius, Intimissimi, Calzedonia και Tezenis.

Συμφωνία υπάρχει και με τον Ζορπά για καφετέρια Coffee Berry αλλά και με τα Starbucks. Επίσης έκλεισε το deal με τον όμιλο Συμεωνίδης για το κατάστημα Marks & Spencer και το Costa Coffee.

4

Επιπλέον έπεσαν οι υπογραφές με την εταιρεία X. A. Παπαέλληνας για τα καταστήματα  Beauty Line  και Holland & Barrett καθώς και με την εταιρεία  Κώστας Παπαέλληνας για τα καταστήματα καλλυντικών Mac και Inglot.

Αρκετούς χώρους εστίασης θα έχει και ο όμιλος PHC ενώ παρουσία θα έχουν και τα McDonalds.

Στο Metropolis Mall θα βρίσκονται επίσης και άλλα γνωστά καταστήματα που υπάρχουν και στα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα της Κύπρου.

2Κύριες Ειδήσεις

Translate »