Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για μετακίνηση των αποθηκών καυσίμων από τη Λάρνακα στο Βασιλικό


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες των εταιρειών πετρελαιοειδών στο χώρο του Βασιλικού ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Η διαδικασία συνεχίζεται υπό τη στενή παρακολούθηση του Δήμου Λάρνακας και της διυπουργικής Επιτροπής.

 

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανέγερσης εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό ενός εκ των εταιρειών που διατηρούν αποθήκες στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. 

Σε εξέλιξη είναι και οι χωματουργικές εργασίες, άλλης μίας εταιρίας, ενώ αναμένεται ότι οι άλλες δύο εταιρείες θα φτάσουν σε συμφωνία χρησιμοποίησης των υπό ανέγερση εγκαταστάσεων.

Η συμφωνία Κυβέρνησης, Δήμου και εταιρειών προνοεί όπως μετακινηθούν στο Βασιλικό τα πετρελαιοειδή μέχρι το τέλη του 2019 και το υγραέριο μέχρι τα τέλη του 2020. Γι αυτό και οι επόμενοι μήνες τονίζει ο Δήμαρχος Λάρνακας είναι κρίσιμοι για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα «Κρίσιμη περίοδος οι μήνες που έρχονται έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει και η μετακίνηση των εγκαταστάσεων του υγραερίου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2019, θα ξεκινήσουν οι εγκαταστάσεις υγραερίου.»

Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παρακολουθείται από την επιτροπή παρακολούθησης και τη διυπουργική επιτροπή με το Δήμο Λάρνακας να είναι αποφασισμένος να ασκήσει πιέσεις για να τηρηθούν οι πρόνοιες του μνημονίου συν αντίληψης.

Όσο αφορά το τι μέλλει γενέσθαι για την περιοχή του παραλιακού μετώπου Λάρνακας, σύντομα θα δημοσιευθεί το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο.Κύριες Ειδήσεις


Translate »