Ένας δρόμος, 48 λουκέτα επιχειρήσεων στη Λάρνακα – Σε απόγνωση οι μικρομεσαίοι


Πηγή: omegalive.com

Δύσκολες έως και τραγικές οι στιγμές που συνεχίζουν να ζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κύκλος εργασιών στο τομέα του λιανικού εμπορίου άγγιξε σχεδόν τον πάτο, με τους εκπροσώπους του λιανικού εμπορίου σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο να συνεχίζουν να εκπέμπουν σήμα κινδύνου, αφού η αναγκαστική απόφαση για αυστηρότερα μέτρα οδηγεί την πλειοψηφία του κλάδου, όλο και πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μικρές επιχειρήσεις στο κέντρο της επαρχίας της Λάρνακας.

«Σε εμπορικούς δρόμους, σε εμπορικά κέντρα και θα αναφέρω σαν παράδειγμα το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, μια περίμετρος γύρω στο ένα χιλιόμετρο της οδού Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, έχουμε καταμετρήσει από τον Μάρτιο του 2020, 48 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης.

Και ενώ το κλίμα αβεβαιότητας συνεχίζεται και η αγωνία κορυφώνεται ως προς την επόμενη μέρα, το κράτος συνεχίζει τις ασκήσεις επί χάρτου, στην προσπάθεια του να διαφοροποιήσει τα δεδομένα, αφού οι συνέπειες από την επιδείνωση της κατάστασης σε μακροοικονομικό επίπεδο, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα Stockwatch, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι επενδύουν πολλά από τη διαμόρφωση ενός σχεδίου ανάκαμψης, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

«Ο σχεδιασμός ανάκαμψης της οικονομίας θα χρηματοδοτηθεί  με 1 δις ευρώ, μεγάλο μέρος  του οποίου θα προέλθει από  το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή.Κύριες Ειδήσεις

Translate »